Kezdőoldal:
archivum

Üdvözöllek az oldalamon Kedves látogató!

faragott szent györgy A nevem Mátis Gábor. Dunaszerdahelyen (Felvidék) születtem és itt is élek. A fafaragáshoz fűződő kapcsolatom elég fiatal, körülbelül 2011-től csinálom. Az életem során már többféle alkotótevékenységgel megpróbálkoztam vagy megismerkedtem, ha lehet egyáltalán így nevezni. Valami oknál fogva a fafaragásban egyszerűbb dolgom volt, a folyamatos fejlődés szakaszait látva talán adottságom van hozzá.

Ritka kedvtelést választottam, igaz ma már nem csak kedvtelés, hanem félig-meddig másik munkahely. Sok kézműves mesterség ma már kihaló félben van, pár tucatnyian még látunk bennük elég szépséget, hogy ne sajnáljuk a rá fordított időt.

Többnyire saját magamnak faragom a legkiemelkedőbb műveket, ezek olyan részletes és sok munkát igényelő munkák, melyek nem kapják meg a kellő anyagi megbecsülést.
A munkáim többségében a magyarsághoz fűződőek, azon egyszerű oknál fogva mert tisztelem a hagyományokat és tudom hova tartozom.
Hősük tere faragva

Köszönöm, hogy meglátogattad az oldalamat. Bizonyos időközönként ajánlott a visszatérés mivel az oldalam mindig frissül ha valami új kikerül a kezeim közül.

Ha tetszik az oldalam, akkor kérlek írj a vendégkönyvbe!  Köszi

 

Dac címer - ismerős arcok refrén részlettel Dac címer - ismerős arcok refrén részlettel Dac címer - kiírás tetszés szerint Kossuth címer - hazafias felirattal Kossuth címer - hazafias felirattal Rovás abc - székely címerrel hősök tere faragás - mátis gábor fafaragó hősök tere faragás - mátis gábor fafaragó hősök tere faragás - mátis gábor fafaragó hősök tere faragás - mátis gábor fafaragó Magyar címer, kiírás kívánság szerint himnuszunk címerrel

Legjobbjaink rég elhulltanak.
Holnaputánra magunktól elfogyunk.
Megállj csak, mit motyogsz, öreg bolond?
A sírban, hol nemzet süllyed el,
Új kedvvel új ifjúság tolong,
És bölcsőnek díszíti fel.

Csengey Dénes
hozzászólások
2016-09-17
Heló! Nagyon tetszik, látszik rajta hogy sokat dolgoztál vele!
kiemelt videók